Hoppa till sidans innehåll

Dags att boka danceclinic

13 JAN 2013 15:10
Den 6 till 7 april blir det träningsworkshop i Ludvika
  • Uppdaterad: 30 JAN 2013 10:03

La Danzers presenterar för första gången Danceclinic i Ludvika med Lotta och Jörgen i Gammelgården Ludvika.

Dags att boka in i almanackan.

Lunch, frukostmacka och fika med "kakbuffe" ingår. Pris 950 kr.

Anmäl dig/er för kursen genom att maila till This is a mailto link och skriv i anmälan: Deltagare, E-postadress, Tele, kostönskemål/ övrigt.

Anmälan till middag och danskvällen kommer senare!

Info får du av Anders Lindblom 0703903380

12/2 till 23/2 är vi på semester och svarar ej via mail eller telefon.
Lördagen avslutas med helkväll med middag, dans till Chapelle och danstävling Jack & Gill, I Jack & Jill lottas paren ihop!  Denna kväll ser vi hellre deltagarna klädda för en kväll på stan snarare än i vår ordinarie "dansträningsoutfit."

Nedan en liten förklaring vad Danceclinic innebär.

 Detta är en träningshelg ämnad för dig som vill bli en bättre dansare och inte bara lära dig nya figurer och så kallat "knep och knåp". En danceclinic är en sorts träningsworkshop där vi jobbar med det som krävs för att bli en riktigt bra följare eller förare. Snarare än att lära ut lösryckta figurer, fotvariationer eller armrörelser bygger vi träningen på att deltagarna skall förstå hur deras sätt att använda musiken och kroppen påverkar den du dansar med och även hur det upplevs av de som ser på. Vi ger gott om tid att träna på, och få in de saker vi lär ut i både kropp och sinne så att de blir en naturlig del av din rörelse och teknik på dansgolvet.

En viktig del i vår undervisning är att vi lägger lika mycket tid och tyngd på följarnas teknik som på förarnas till skillnad mot traditionella pardanskurser där merparten av undervisningen är riktad mot förana. Detta skapar en balans i inlärningen då både förare och följare har saker att arbeta med vilket ger en kravlös och avslappnad miljö att verkligen få arbeta med sin egen teknik och samspelet med din partner.

Vill ni läsa mer om hur vi arbetar och tänker så besök oss på www.danceclinic.se. 

Helgen kommer innehålla gott om utmaningar för dansare på de flesta nivåer. Det vi arbetar med gäller för alla nivåer från den som bara dansat socialt under en period till dem som tränat och dansat aktivt i flera år. Under en danceclinic väljer du själv hur avancerade saker du vill arbeta med, vårt jobb som tränare är att fånga dig där du är och ta dig vidare därifrån utifrån vad du själv vill lägga mest focus på.

 

La Danzers välkomnar till en toppenhelg med Lotta & Jörgen! Missa den inte!

Skribent: Peter Sundkvist

 

 

 

Postadress:
La Danzers DK - Danssport
Bo Engwall, Hillbacken 11
77190 Ludvika

Besöksadress:
Bergsgatan 10
77134 Ludvika

Kontakt:
Tel: 0762518062
E-post: This is a mailto link

Se all info